130.000 stabala biti će posađeno diljem Engleske u borbi protiv klimatskih promjena

“Drveće je krv našeg naroda, a važnije je nego ikada da se osigura da su ukorijenjene ne samo u našem kraju, već iu našim gradovima i gradovima”

Više od 130.000 stabala bit će posađeno u gradovima u Engleskoj kako bi se pomoglo u borbi protiv klimatskih promjena, priopćila je vlada.

Grantovi u ukupnom iznosu od 10 milijuna funti bit će dostupni putem fonda Urban Tree Challenge u naredne dvije godine.

Program koji provodi Komisija za šumarstvo bit će otvoren za pojedince, lokalne vlasti, dobrotvorne organizacije i nevladine organizacije. Potpore će pokrivati ​​sadnju drveća i prve tri godine skrbi.

“Drveće je od vitalne važnosti u borbi protiv klimatskih promjena, zbog čega moramo ići dalje i brže kako bismo povećali stope sadnje”, izjavio je Michael Gove, tajnik za okoliš.

Drveće apsorbira ugljični dioksid, što ih čini vitalnim u borbi protiv klimatskih promjena. Njihova prisutnost u gradovima može također apsorbirati buku, smanjiti rizik od poplava i stvoriti zelene površine povezane s boljim zdravljem i dobrobiti.

Sir Harry Studholme, predsjednik Komisije za šumarstvo, rekao je: “To nam omogućuje da posadimo više stabala mnogo bliže mjestu gdje ljudi žive i rade, i gdje su mnoge prednosti stabala u najvećoj mjeri različite. Veselimo se što će se ove jeseni dogoditi mnogo novih sadnji. “

Paul Nolan, predsjednik engleskih zajednica šuma i direktor šume Mersey, rekao je: “Postoji sve veće razumijevanje uloge koju drveće i šume igraju u pomaganju da naša mjesta i gradovi postanu bolja mjesta za ljude i prirodu da napreduju.”

Shema će podržavati projekte koji mogu pružiti najveće ekološke i društvene koristi, a mapa će biti dostupna za provjeru prihvatljivosti prije prijave.

Sir William Worsley, koji je prošle godine imenovao vladinog “prvaka u drvetu” sa zadaćom uzgoja zelenih površina, rekao je da su prednosti sadnje drveća “beskrajne”. “Drveće je krv našeg naroda i važnije je nego ikada da se osigura da su ukorijenjene ne samo u našem kraju, nego iu našim gradovima i gradovima”, rekao je.

Izvor: Independent