O autorima

SLUŠAJ ŠUME! je autorski projekt umjetnika Demirela Pašalića i Azre Svedružić koji od svoje praizvedbe u lipnju 2019. na Ganz novom festivalu Perforacije kontinuirano raste u niz umjetničkih izložbi predstavljajući nove radove i nadograđujući narativ u eksperimentalnom, istraživačkom, humanističkom i umjetničkom obliku. Autori izlažu zajedničke projekte od 2015. te su stvorili značajan opus vizulanih i multimedijskih djela.

Azra Svedružić (1969.) multimedijalna je umjetnica koja živi i radi u Zagrebu gdje je studirala na Akademiji Likovnih Umjetnosti (1996.). Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu od 1995. te je autorica više stotina pojedinačnih umjetničkih radova, likovnih i vizualnih, ambijentalnih i site-specific instalacija, multimedijalnih i hibridnih projekata, videoradova.  Svoja djela i projekte izlagala je na više od pedeset samostalnih i skupnih izložbi, filmskih i video festivala diljem svijeta (Sloveniji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Cipru, Srbiji, Španjolskoj, Grčkoj, Turskoj, Rusiji, Čileu). Aktivna je kulturna radnica i aktivistica, sudjeluje u mnogim suradničkim i kulturnim projektima. Članica je HDLUa i HULUa.

Demirel Pašalić (1975.) je fotograf, snimatelj, glazbenik, dizjaner i multimedijalni umjetnik koji radi i živi u Zagrebu. Godine 1998. u Pragu, Češka Republika, diplomirao je na fakultetu FAMU (Filmska Akademija) na odsjeku za filmskog snimatelja 3F. Od 1995. radi kao filmski snimatelj, ‘still’ fotograf, kazališni fotograf, dizajner i muzičar, te aktivno izlaže kao fotograf i multimedijalni umjetnik svoje projekte na samostalnim izložbama. Surađuje sa brojnim umjetnicima na njihovim projektima, kao glazbenik potpisuje autorska glazbena djela i aktivno svira već tri desetljeća, a uspješnu suradnju ostvaruje i sa brojnim kulturnim ustanovama, kako sa institucijama tako i sa nezavisnim kulturnim i umjetničkim organizacijama. Od 2003. je član HGUa, od 2007. član je i ULUPUH-a.