O autorima

SLUŠAJ ŠUME! je autorski projekt umjetnika Demirela Pašalića i Azre Svedružić koji od svoje praizvedbe u lipnju 2019. na Ganz novom festivalu Perforacije kontinuirano raste u niz umjetničkih izložbi predstavljajući nove radove i nadograđujući narativ u eksperimentalnom, istraživačkom, humanističkom i umjetničkom obliku. Autori izlažu zajedničke projekte od 2015. te su stvorili značajan opus vizulanih i multimedijskih djela.

Azra Svedružić (1969) multimedijalna je umjetnica koja živi i radi u Zagrebu gdje je studirala na Akademiji Likovnih Umjetnosti (1996.). Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu od 1995. te je autorica više stotina pojedinačnih umjetničkih radova, likovnih i vizualnih, ambijentalnih i site-specific instalacija, multimedijalnih i hibridnih projekata, videoradova.  Svoja djela i projekte izlagala je na više od pedeset samostalnih i skupnih izložbi, filmskih i video festivala diljem svijeta (Sloveniji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Cipru, Srbiji, Španjolskoj, Grčkoj, Turskoj, Rusiji, Čileu). Aktivna je kulturna radnica i aktivistica, sudjeluje u mnogim suradničkim i kulturnim projektima. Članica je HDLUa i HULUa.

Demirel Pašalić (1975.) je fotograf, snimatelj, glazbenik, dizjaner i multimedijalni umjetnik koji radi i živi u Zagrebu. Godine 1998. u Pragu, Češka Republika, diplomirao je na fakultetu FAMU (Filmska Akademija) na odsjeku za filmskog snimatelja 3F. Od 1995. radi kao filmski snimatelj, ‘still’ fotograf, kazališni fotograf, dizajner i muzičar, te aktivno izlaže kao multimedijalni umjetnik svoje projekte na samostalnim izložbama.
Surađuje sa brojnim umjetnicima na njihovim projektima (sa Bobom Jelčićem, Natašom Rajković, Paolom Magelliem, Dinom Mustapićem, Berislavom Šipušem, Miroslavom Tadićem, Igorom Grubićem, Greiner & Kropilakom, i dr.). Kao snimatelj i asistent, te kao producent radio je na nekoliko dugometražnih, kratkometražnih i eksperimentalnih filmova, te na više desetaka videospotova kao autor. Surađuje na predstavama za kazališta &TD, Gavella, ZKM, Komedija, HNK Split, i kao dokumentarist Koncertne direkcije Zagreb i Zagrebačkih baroknih večeri kroz duži niz godina. Od 2003. kao glazbenik član je HGU-a, u izdanju „Dancing Bear“ snimio je 3 nosača zvuka, kao suradnik na još nekolicini, te je surađivao s mnogim domaćim i međunarodnim umjetnicima i svirao na mnogim koncertima u zemlji i inozemstvu. Od 2007. član je i ULUPUH-a.