SLUŠAJ ŠUME! za 7. OFF predstavljaju ‘BANKET’

Banket
Autorski plakat

Banket je nastavak priče o deforestaciji, opožarenim šumama, o stablu čiji trupac vrijedi više nego živo drvo. Banket je dokumentarana dekoracija–instalacija, djelo digitalno i analogno, ready-made skulptura sa linkom do videa nastalim animacijom crteža od ugljena izgorjelog drveta. Silent Night i zvuk motorne pile zaokružuju filmski anima-doc, hineći svečani objed tradicionalnog antropocena.

Multimedijalno umjetničko djelo ‘Banket’ koncipirano je za 7. Okolišni filmski festival,
izloženo 18. – 19. rujna 2020. ispred prostora Kinoteke u Kordunskoj 1, Zagreb, kao nezaobilazan eksponat za publiku festivala prilikom ulaska u kino dvoranu. Publika je mogla pogledati i doživjeti instalciju kao ‘skulpturalnu trpezu’, stol pripremljen za ‘objed’ od spaljenog drveća, ugljena, crne juhe i suhe zemlje na porculanskom setu sa osušenim drvetom kao centralnom ‘ponudom’ postava. Preko QR kodova, koji su se nalazili na stolu kao ‘menu’, publika je pametnim telefonima pristupala video radu Banket koji je upotpunjavao i dovršavao djelo kao cjelinu koja je istovremeno analogna i digitalna.

(Instalacija veličine 240x140cm, prekrivena 20 metarskim bijelim tkaninama, suha smreka, porculanski servis za jelo i posrebreni jedaći pribor, drveni ugljen, kameni ugljen, grane, drveni otpadci, salvete, print, video)

Fotografije instalacije Banket, Kinoteka 18.-19.09.2020. (foto D.Pašalić i A.Svedružić)

2 thoughts on “SLUŠAJ ŠUME! za 7. OFF predstavljaju ‘BANKET’

Comments are closed.