Dar za budućnost – land art Agnes Denes

Umjetnica Agnes Denes prisjeća se početaka stvaranja “Tree Mountain-A Living Time Capsule—11,000 Trees, 11,000 People, 400 Years,” , kolektivnog umjetničkog djela bio-sanacije i kreiranja djevičanske šume u Ylöjärvi u Finskoj. Od koncepta do dovršenog djela, rad na „Tree Mountain“ trajao je od 1984. do 1996. godine. Model i dokumentacija djela bit će predstavljeni u sklopu velike izložbe „Agnes Denes: Absolutes and Intermediates” (9. listopada – 22. ožujka) u The Shed.

„Drveće mora nadživjeti sadašnje doba i tako prenijeti naše ideje u budućnost. Ako civilizacija kakvu poznajemo završi ili se promijeni, našim potomcima ostati će ovaj podsjetnik u obliku čudne šume, za razmišljanje. Moći će meditirati nad poduhvatom koji nije služio osobnim potrebama, već zajedničkom dobru i najvišim idealima čovječanstva i okoliša, stvorenog za dobrobit budućih generacija “ – Agnes Denes

Da biste saznali više posjetite:
“Agnes Denes: Absolutes and Intermediates”

(Agnes Denes (Dénes Ágnes; r. 1931. u Budimpešti) je američka konceptualna umjetnica koja živi i radi u New Yorku. Poznata je po djelima u širokom rasponu medija – od pjesničkih i filozofskih zapisa, do složenih dijagrama ruku i računala (koji ona naziva vizualna filozofija), do skulptura i land art instalacija)